Ρομποτική | STEM Education

STEM

Education

Τι είναι το STEM;

Για να καταλάβουμε καλύτερα τι είναι η ρομποτική και που βοηθάει θα ξεκινήσουμε αναλύοντας τον όρο STEM. Ο όρος “STEM” [Science, Technology, Engineering and Mathematics] αναπτύχθηκε για τους κλάδους των θετικών επιστημών και φυσικά τον συνδυασμό αυτών με βάση τον τρόπο που αναπτύχθηκαν. Σε αυτόν τον κλάδο ανήκουν οι φυσικές επιστήμες, η τεχνολογία, η μηχανική και τα μαθηματικά. Για την ιστορία ο όρος αυτός δόθηκε από την βιολόγο Judith A. Ramaley το 2001.
Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι ο όρος STEM προσεγγίζει τις θετικές επιστήμες με τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές (παιδιά και έφηβοι) να μπορούν να κατανοούν με πιο εύκολο τρόπο όρους και έννοιες. 

Βασικό Ερώτημα :

Πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος προσέγγισης των θετικών επιστημών με την μέθοδο STEM;

Η διδασκαλία του STEM είναι αν όχι ο πιο σημαντικός από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να γίνει η διαδικασία της εκπαίδευση για τους μαθητές ενδιαφέρουσα, γεμάτη νόημα ώστε να παραμένουν στο σχολείο με αμείωτο ενδιαφέρον.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια να επιτυγχάνονται υψηλές επιδόσεις, που θα δημιουργούν επιτυχημένους απόφοιτους, έτοιμους για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και στον τομέα εργασίας που θα επιλέξουν.

Τι σημαίνει αυτό πιο απλά;

Όλα όσα προαναφέρθηκαν αντικατροπτίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές θα πρέπει να μάθουν να αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της ευημερίας τους και την άμεση σχέση που έχει με την ποιότητα του πλανήτη. Έτσι θα μπορούν να μάθουν να έρχονται αντιμέτωποι με θέματα και προκλήσεις που έχουν επίδραση με τις περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές.
Για την απόκτηση πιο σημαντικών γνώσεων δεν αρκεί μόνον το να μάθει κανείς να διαβάζει (όπως για χρόνια συνέβαινε), αλλά θα πρέπει να μπορεί να υπολογίζει, να εξετάζει διεξοδικά και τελικά να δημιουργεί μια καινοτόμα ιδέα που μπορεί να γίνει πράξη.
Μέσα από την STEM εκπαίδευση τα παιδιά κι οι έφηβοι έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν μέσα από ένα ευνοϊκό περιβάλλον μάθησης, τις προσωπικές τους δεξιότητες αλλά και το υπόβαθρο σε γνώσεις μαθηματικών, μηχανικής και τεχνολογίας. 
Αυτό θα τους οδηγήσει να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας που έχουν ταχύτατη ανάπτυξη και υψηλές οικονομικές απολαβές.  

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *