Πιστοποίηση Πληροφορικής ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Πολύ συχνά ακούμε αλλά και μας ζητάνε πιστοποίηση πληροφορικής. Το να κατέχουμε πιστοποίηση πληροφορικής είναι σύνηθες και απαραίτητο για προκηρύξεις που ανακοινώνονται για πρόσληψη μέσω του ΑΣΕΠ. Ας δούμε αναλυτικά βασικές πληροφορίες για την πιστοποίηση πληροφορικής.

Τι είναι η Πιστοποίηση Πληροφορικής;

Με τον όρο πιστοποίηση πληροφορικής αναφερόμαστε στην γραπτή επικύρωση και αναγνώριση των ικανοτήτων του εξεταζόμενου στους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συγκεκριμένα πάνω στις εφαρμογές γραφείου (Microsoft Office), από τον αρμόδιο φορέα και με βάση τις απαιτήσεις που θέτει ο οργανισμός.

Όλες οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικό να διεξάγονται σε επίσημα και αναγνωρισμένα εξεταστικά κέντρα με την φυσική παρουσία των υποψηφίων. 
Το Κέντρο Πληροφορικής “ENTER IT” είναι επίσημα αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο από τον πρώτο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα την “UCERT”.

Στο εκπαιδευτικό Κέντρο Πληροφορικής “ENTER IT” η επιτυχία των υποψηφίων είναι 100% και αυτό χάρη στην σύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας, την βιωματική εκμάθηση και την πλήρη προετοιμασία των υποψηφίων μέσα από test προσομοίωσης ακριβώς όπως την ημέρα των εξετάσεων. ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βασικό Ερώτημα :

Σε κάθε περίπτωση το πιστοποιητικό πληροφορικής είναι απαραίτητο προσόν για όλους του υποψήφιους που δηλώνουν συμμετοχή στους διαγωνισμούς του δημοσίου και στις προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, συγκεκριμένα:

  • Η Πιστοποίηση Πληροφορικής προσδίδει στον υποψήφιο 4 μόρια στην περίπτωση όπου ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ αφορά τους εκπαιδευτικούς.
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση η πιστοποίηση πληροφορικής ή αλλιώς γνώσης χειρισμού υπολογιστών είναι Υποχρεωτική καθώς θεωρείτε τίτλος που θα πρέπει να κατέχει ο υποψήφιος ώστε να έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στον διαγωνισμό και δεν προσδίδει μόρια. 

3 ή 6 ενότητες και γιατί;

Αρχικά να πούμε ότι το πιστοποιητικό πληροφορικής είναι ισότιμο και στις 2 περιπτώσεις, οπότε το αν θα πρέπει να επιλέξουμε 3 ή 6 ενότητες έγκειται στις ανάγκες και τα κριτήρια μιας θέσης εργασίας. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ!
Αν μιλάμε για διαγωνισμούς δημοσίου ή προκηρύξεις ΑΣΕΠ θα πρέπει ο υποψήφιος να γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις και τα κριτήρια που ανακοινώνεται για την κάθε θέση. 

Κατά το 90% των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ ζητείτε η πιστοποίηση των 3 βασικών ενοτήτων ΟΜΩΣ, υπάρχουν προκηρύξεις που μπορούν να ζητάνε κάποια επιπλέον ενότητα όπως PowerPoint, Access ή Windows. Αυτό συνεπάγεται ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει και τις 6 ενότητες της πιστοποίησης, κάτι βέβαια που του εξασφαλίζει ακόμα και μια τυχόν παράβλεψη των κριτηρίων.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν προσδίδει επιπλέον μόρια η κατοχή των 6 ενοτήτων αντί των 3 αλλά και δεν τίθεται ζήτημα προτεραιότητας στα τελικά αποτελέσματα των πινάκων.

Είναι καλύτερα αν κατέχω Πιστοποίηση Πληροφορικής προχωρημένου επιπέδου;

Η πιστοποίηση πληροφορικής προχωρημένου επιπέδου (Advanced) ΔΕΝ είναι αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ οπότε και δεν γίνεται δεκτή στους διαγωνισμούς και τις προκηρύξεις. Έτσι αν δεν έχετε την Βασική πιστοποίηση 3 ενοτήτων, η κατάθεση του πιστοποιητικού προχωρημένου επιπέδου δεν γίνεται δεκτή.
Έτσι κατ’ επέκταση δεν προσδίδει κανένα μόριο για στους τελικούς πίνακες κατάταξης.

⚠ ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην ΜΟΝΗ περίπτωση όπου γίνεται αποδεκτό το πιστοποιητικό υπολογιστών προχωρημένου επιπέδου είναι από τον φορέα Vellum του πανεπιστημίου Cambridge.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *