6 λόγοι για Δια ζώσης σεμινάρια αντί elearning

Aν και το διαδίκτυο παρέχει πολλή πληροφορία… Σε αυτό το άρθρο, σας παραθέτουμε 6 λόγους κατά τους οποίους είναι καλύτερο για κάποιον να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο μέσω ενός εκπαιδευτικού κέντρου, αντί να επιλέξει την αυτο-μάθηση από το διαδίκτυο. Παρακάτω θα εξετάσουμε 6 από τους κύριους λόγους:

1. Εξειδικευμένη Καθοδήγηση

Ένα εκπαιδευτικό κέντρο παρέχει πρόσβαση σε εξειδικευμένους εκπαιδευτές που μπορούν να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες με προσαρμοσμένες συμβουλές και ανατροφοδότηση.

2. Διάδραση και Συνεργασία

Τα φυσικά σεμινάρια παρέχουν ευκαιρίες για διάλογο, ανταλλαγή ιδεών και συνεργασία με άλλους συμμετέχοντες. Η διαδραστικότητα αυξάνει την κατανόηση και την απορρόφηση των γνώσεων.

3. Δομημένο Περιεχόμενο

Ένα σεμινάριο παρέχει δομημένο περιεχόμενο που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει συγκεκριμένα θέματα και να παρέχει βήμα-βήμα καθοδήγηση. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι πληροφορίες έχουν σχεδιαστεί να δίνονται στους συμμετέχοντες μέσω ύλης που καθορίζεται με κριτήριο την σαφήνεια και σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις την άμεση πρακτική εφαρμογή.

4. Άμεση Πρόσβαση

Ένα σεμινάριο παρέχει άμεση πρόσβαση σε εξοπλισμό, προγράμματα και υλικό που μπορεί να μην είναι διαθέσιμα δωρεάν στο διαδίκτυο.
Αυτό ισχύει στα περισσότερα σεμινάρια με θέμα τον προγραμματισμό (πχ. Python, Android κα.) ή τα σχεδιαστικά προγράμματα (πχ. Photoshop, AutoCad κα.)

5. Αναγνώριση και Πιστοποίηση

Σεμινάρια που παρακολουθούνται μέσω εκπαιδευτικών κέντρων μπορεί να οδηγήσουν σε πιστοποιήσεις που αναγνωρίζονται από εργοδότες, βελτιώνοντας τις επαγγελματικές προοπτικές.
Για την Ελλάδα μια τέτοια πιστοποίηση μπορεί να δίνεται από τον ΕΟΠΠΕΠ μέσω εγκεκριμένων φορέων ή από τα κέντρα δια βίου μάθησης με την μορφή βεβαίωσης
(σε άλλο άρθρο θα δούμε την διαφορά της Πιστοποίησης με την βεβαίωση) 

6. Συνολική Εμπειρία

Το φυσικό περιβάλλον των σεμιναρίων προσφέρει μια συνολική εκπαιδευτική εμπειρία πέραν της απλής πληροφόρησης.
Οι άνθρωποι από την φύση τους είναι κοινωνικά όντα και πάντα επιδιώκουν (ακόμα και υποσυνείδητα) να ενταχθούν σε κάποια ομάδα. Αυτό βοηθάει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη δεξιοτήτων με πιο γρήγορο ρυθμό, την κατανόηση τους με πιο εύκολο τρόπο κάνοντας την εκμάθηση λιγότερο κουραστική. 

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Για φοιτητές, εργαζόμενους, επαγγελματίες και οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την προσωπική του ανάπτυξη

logo

Εκπαιδευτικό κέντρο Πληροφορικής

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *